20160425_135627

Μεσόγειος

Χλοοτάπητας πράσινος όλο το χρόνο

Κατάλληλη για Μεσογειακό κλίμα. Παράγεται από πιστοποιημένους σπόρους festuca arundinacea. Υψηλής ποιότητας χλοοτάπητας με ευρεία προσαρμοστικότητα και υψηλή αντίσταση στη φθορά, ενώ παράλληλα η αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Αναπτύσει μεγάλο αριθμό ριζωμάτων

Έχει λεπτή υφή

Δημιουργεί χλοοτάπητα με σκούρο πράσινο χρώμα

Ιδανική για κατοικίες , πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις

Πίνδος

Χλοοτάπητας μειωμένου φωτισμού

Χλοοτάπητας κατάλληλος για  μέρη με μειωμένη έκθεση στον ήλιο. Το βασικό πλεονέκτημα του σε σχέση με τα αλλά μείγματα σκιάς είναι το βαθύ του ριζικό σύστημα. Διαθέτει μεγάλη αντοχή στην ξηρασία και έχει μικρότερες απαιτήσεις στη λίπανση και στο νερό. Εγκαθίσταται και αναπτύσσεται σε κανονική ταχύτητα.

Πολύ καλή αντοχή στην καταπόνηση

Πολύ καλή αντοχή στις ασθένειες

Πολύ καλή ανοχή στη σκιά

Μέτρια συχνότητα κουρέματος

20160425_141616
Digital StillCamera

Αρένα

Χλοοτάπητας αγωνιστικών χώρων

Ο πλέον κατάλληλος χλοοτάπητας για αγωνιστικούς χώρους. Χαρακτήριζεται από άριστη αντοχή στην καταπόνηση ενώ τυχόν φθορές μπορούν ν' αποκατασταθούν εύκολα. Λόγω του ριζικού του συστήματος, το οποίο φτάνει σε μεγάλο βάθος, έχει μεγάλη ανοχή στην ξηρασία και μειωμένες ανάγκες σε λίπανση. Επιπλέον, έχει χαμηλές ανάγκες σε άζωτο και συντήρηση.

Άριστη αντοχή στην καταπόνηση

Αρκετά καλή εξοικονόμηση λίπανσης

Ελάχιστη ανάγκη σε ζιζανιοκτόνα

Μέτρια συχνότητα κουρέματος

Βερμούδα

Κατάλληλος για θερμά κλίματα

Η βερμούδα αναπτύσσει δυνατό και βαθύ ριζικό σύστημα, έχει πυκνό φύλλωμα και προσαρμόζεται στα περισσότερα χώματα. Αναπτύσσεται βέλτιστα στα θερμά κλίματα και διαθέτει υψηλή αντοχή στην καταπόνηση, την ξηρασία, την ζέστη και την αλατότητα.

Μεγάλη ομοιομορφία φυλλώματος

Γρήγορη αναβλάστηση την άνοιξη

Πολύ καλή ανοχή στην καταπόνηση

Άριστη αντοχή στις μυκητιάσεις και στις προσβολές από έντομα

DCIM100GOPROG0022693.
paspalum625

Πασπάλουμ

Χλοοτάπητας θερμής περιόδου

Θερμόφιλος χλοοτάπητας, με λεπτό πυκνό φύλλωμα και σκούρο πράσινο χρώμα. Είναι λαμπερός και το ριζικό του σύστημα αναπτύσσεται ταχύτατα. Διαθέτει υψηλή αντοχή στην αλατότητα. Η χρήση του είναι ιδανική για γήπεδα γκολφ, δημόσια πάρκα, οικιακή χρήση και παράκτιες περιοχές που επηρεάζονται από την αλμύρα.

Επιθετική ανάπτυξη από τους στόλωνες

Εξαιρετική αντοχή σε ασθένειες των φυλλωμάτων και προσβολές από έντομα

Χαμηλό κόστος συντήρησης

Γρήγορη αναβλάστηση την άνοιξη

Oasis

Αγίου Αυγουστίνου (Stenotaphrum secundatum)

Θερμόφιλος πολυετής χλοοτάπητας που ευρέως χρησιμοποιείται σε παράκτιες περιοχές. Διακρίνεται για το έντονο σκούρο πράσινο χρώμα του, την αντοχή του σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού σε σχέση με τα άλλα θερμόφιλα είδη, και την αντοχή του στην αλατότητα. Αναπτύσσεται με στόλωνες, γεγονός που το καθιστά είδος με γρήγορη αναγέννηση από καταπόνηση.

Ιδανικός για κατοικίες, ξενοδοχεία, κοινοχρήστους χώρους, πάρκα

Σμαραγδένιο πράσινο χρώμα

  • Καλή αντοχή στην καταπόνηση και τις ασθένειες

Καλή αντοχή σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού

alphasod-oasis
dixondra618

Διχόνδρα

Dichondra repens - Dichondra

Η διχόνδρα είναι ένα μικρόφυλλο και πυκνό πολυετές φυτό που έχει λάβει αξιοσημείωτη προσοχή τα τελευταία χρόνια σαν υποκατάστατο του χλοοτάπητα σε περιοχές με μερική σκιά όπου τα αλλά ειδή χλοοτάπητα αδυνατούν να αναπτυχτούν. Έχει την όψη τριφυλλιού και δημιουργεί πυκνό χλοοτάπητα που έχει συνήθως 4-5εκ. ύψος. Είναι εκπληκτικά ανεκτικό σε διάφορους τύπους χώματος-εδάφους, και έχει αποδειχθεί οτι αντέχει τόσο στον ήλιο όσο και στη σκιά. Αντέχει ήπια καταπόνηση, και παρουσιάζει σημάδια κρυοπαγήματος στους -7οC. Μόλις εγκατασταθεί, αναπτύσσεται δυναμικά και αυτοφύεται.

Αναπτύσσεται πλήρως και σε μερική σκιά

Χαμηλό σχετικά ύψος ανάπτυξης

Δεν απαιτεί τόσο συχνό κούρεμα

Αναπτύσσεται υπογείως και αυτοφυώς

Dichondra Plus

Μείγμα dichondra repens - Festuca Arundinacea

Το μίγμα "Dichondra Plus" αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για χώρους που αντιμετωπίζουν έντονη παραλλακτικότητα στην ηλιοφάνεια. Η συνδυαστική προσέγγιση αυτού του μείγματος δημιουργεί ένα πρακτικό σύνολο που προσαρμόζεται σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, καθώς η διχόνδρα καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται από τη φεστούκα , διατηρώντας την ακεραιότητα του χλοοτάπητα ακόμα και υπό συνθήκες έντονης σκιάς.

Ιδανικό για κατοικίες, κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους

Σκούρο πράσινο χρώμα

Καλή αντοχή στην καταπόνηση και τις ασθένειες

Καλή αντοχή σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού

alphasod-dichondra-plus